По идеите на ППДБ за борба с “дезинформацията“Възраждане видяха заплаха

...
По идеите на ППДБ за борба с “дезинформацията“Възраждане видяха заплаха
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да позволят цензура през Закона за електронните съобщения

По концепциите на ППДБ за битка с “дезинформацията ”
“Възраждане ” видяха опасност за самостоятелните медии 

До мен не е пристигнал още Законът за електронните известия. Ако има сходно нещо, мога да подсигурявам от страна на нашите 69 депутати, че няма да позволим цензура. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто преди няколко дни се разбра, че депутатите от ППДБ са предложили на уеб страницата си хрумвания за промени в Закона за електронните известия, съгласно които държавните органи да могат да лимитират достъпа до интернет страници и адреси за битка с “дезинформацията ”.

Въпросните хрумвания по никакъв метод не съдържали благоприятни условия за налагане на цензура на медии, които си правят работата, изясни през вчерашния ден съпредседателят на ППДБ Христо Иванов.

“Не е импортиран законопроект, а сме оповестили хрумвания за обсъжданe. Предлагаме благоприятни условия за това България да може да реагира против проведени форми на деформиране на обществения спор в обществените мрежи, които вредят на всички ”, посочи той.

От “Възраждане ” обаче също видяха в текстовете, качени на уеб страницата на ППДБ - ppdb.bg, опасност от цензура. Скандалният законопроект за ППДБ, който “бори дезинформация ”, в действителност е опит за тотално налагане на евроатлантическата агитация и възбрана на самостоятелните медии в България, съобщи в декларация от трибуната в Народно събрание ръководителят на “Възраждане ” Костадин Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР