По-голямата част от затоплящите планетата емисии на въглероден диоксид от

...
По-голямата част от затоплящите планетата емисии на въглероден диоксид от
Коментари Харесай

Ексон мобил, Газпром, Сауди Арамко и Коал Индия тровят най-много планетата с въглероден диоксид

По-голямата част от затоплящите планетата излъчвания на въглероден диоксид от 2016 година насам, са резултат от работата на единствено 57 международни производители на изкопаеми горива и цимент, сочат данни от проучване на организацията „ InfluenceMap “ представено от „ Ройтерс “, съобщи Българска телеграфна агенция и " Банкер.бг ".

От 2016 година до 2022 година, 57-те субекта, в това число държавни компании и компании, са произвели 80% от международните въглеродни излъчвания.

Трите най-големи компании в света, с най-вече отделени излъчвания, са държавната петролна компания „ Saudi Aramco “, съветският държавен енергиен колос „ Gazprom “ и държавният производител „ Coal India “.

За момента, нито една от фирмите не е направила коментар на изнесените данни.

Докладът открива, че множеството компании са разширили производството си на изкопаеми горива от 2015 година насам. Това е годината, в която съвсем всички страни подписаха Парижкото съглашение на Организация на обединените нации, ангажирайки се да подхващат дейности за ограничение на климатичните промени.

Оттогава, макар че доста държавни управления и компании са си сложили по-строги цели за излъчванията и бързо разшириха потреблението на възобновимата сила, те също по този начин създават и изгарят повече изкопаеми горива, което води до повишението им.

Вредните частици във въздуха, за които основният провинен е енергетиката, доближиха връх през предходната година, заяви Международната организация по енергетика.

От „ InfluenceMap “ декларират, че имат за цел да усилят прозрачността към това кои държавни управления и компании предизвикват изменението на климата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР