По-голямата част от света сега казва, че Русия трябва да

...
По-голямата част от света сега казва, че Русия трябва да
Коментари Харесай

Зеленски: Светът сега казва, че Русия трябва да бъде представена ...

„ По-голямата част от света в този момент споделя, че Русия би трябвало да бъде показана на втората среща на върха, в противоположен случай няма да реализираме никакви обилни резултати. След като целият свят желае те да са на масата за договаряния, ние не можем да бъдем срещу “, безапелационен бе той.

 

През юни Украйна провежда среща на върха за мир в Швейцария с присъединяване на към 90 страни, най-вече нейни съдружници. Русия беше изключена, а Китай, който е значим дипломатически сътрудник и има постоянни връзки с Кремъл, отхвърли да взе участие.

Сега до ноември Украйна ще изготви проект, който да послужи като основа за бъдеща втора среща на върха, а съветският президент Владимир Путин сложи като изискване за присъединяване в диалозите Киев да се откаже от териториите, окупирани от съветската войска, и да се откаже от бъдещото си участие в НАТО - претенции, които са неприемливи за украинците и Запада, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

Москва разяснява, че изчаква повече детайлности за срещата на върха, преди да реши дали да взе участие или не, само че твърди, че настоящето държавно управление в Киев не е законна страна в възможни договаряния.

 

Зеленски също така настоя Китай да реализира напън върху Русия, с цел да постави завършек на войната, която раздира страната му към този момент две години и половина - нещо, което Пекин, най-малко обществено, не е направил досега.

„ Ако Китай желае, той може да принуди Русия да спре тази война. Китай е авторитетна международна мощ “, посочи украинският водач.

 

„ Не желая Китай като медиатор, желая Китай да окаже напън върху Русия “, изложи тезата си Зеленски.

 

„ Фактът, че не можем да използваме (западните) оръжия по метода, по който би трябвало да спрем врага, е огромен проблем. Мислите ли, че е допустимо да спрем (руснаците), в случай че са оборудвани единствено три (украински бригади) от общо 14? “, запита президентът.

„ Не можем да повлияем на никакви избори, само че несъмнено, Съединени американски щати са предизвикателство през днешния ден. И има опасности, които никой от нас не може да планува “, добави украинският водач в изявлението и разясни: „ Като президент на Украйна би трябвало да повеждам разговор сред моя екип и този на (Джо) Байдън, (Доналд) Тръмп, а в този момент и на (Камала) Харис, би трябвало да имаме тези контакти, с цел да обсъдим какво може да се направи в бъдеще, в случай че този или оня лагер завоюва изборите “. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР