По-голямата част от консервираната в Русия (89%) не отговаря на

...
По-голямата част от консервираната в Русия (89%) не отговаря на
Коментари Харесай

9 от 10 от рибните консерви в Русия са некачествени

По-голямата част от консервираната в Русия (89%) не дава отговор на условията за качество и на наложителните правила при производството им. Това се показва в известието на организацията " Инициатива на публичните консуматори ".

В особено проучване представителите на организацията са изследвали резултатите от тестванията на повече от 96 типа рибни консерви в цялата страна. Според тях единствено 11% от продуктите дават отговор на условията. Нарушения са открити при цаца, сьомга и тресчица. Производителите на рибни консерви правят доста нарушавания, в това число: противоречие в пропорцията риба - сос, окисляване на рибата, липса или остатък на сол, замяна на първични материали (други риби), недоволства от чудноват цвят, усет и аромат, и най -важното - съществуване на паразити в производството, съобщи БГНЕС.
 Путин подреди едноседмична платена отмора в Русия поради ковид Путин подреди едноседмична платена отмора в Русия поради ковид
Руският президент Владимир Путин подреди едноседмична платена отмора в цялата страна, с цел да ограничи заразяването с ковид, и приз...

" Откритите нарушавания демонстрират, че производителите подценяват наложителните условия и укриват нужната информация от потребителите, което доста усилва риска от увреждане на здравето на жителите при потреблението на тези артикули ", сподели ръководителят на " Обществена потребителска самодейност " Олег Павлов.

„ Глобите от няколкостотин хиляди рубли, конфискация на артикули, както и рискът от административно прекъсване на дейностите, планувани в Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация, не стопират нарушителите “, добави Павлов. Според него потребителите би трябвало да бъдат оптимално деликатни при закупуването на рибни консерви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР