По-голямата част от членовете на Консервативната партия на британския премиер

...
По-голямата част от членовете на Консервативната партия на британския премиер
Коментари Харесай

Повечето консерватори са против сделката на Мей за Брексит

По-голямата част от членовете на Консервативната партия на английския министър председател Тереза Мей са срещу нейната договорка с Европейския съюз за Брексит. Това демонстрира оповестено през днешния ден изследване, представено от Ройтерс.

Според анкетата, извършена от института ЮГов измежду 1215 членове на Консервативната партия, 59 % от тях са срещу съглашението, а 38 на 100 го поддържат. Повече от половината от участниците в сондажа считат, че договорката не зачита резултата от референдума през 2016 година, на който британците гласоподаваха за излизане на страната от Европейски Съюз.

Споразумението ще бъде подложено на гласоподаване от английския парламент през седмицата, която стартира на 14 януари. Първоначално вотът бе плануван за предишния месец, само че Тереза Мей го отсрочи, признавайки, че договорката ще бъде отхвърлена.

Британският министър за Брексит Стивън Баркли в това време предизвести, че един нов референдум за участието на страната в Европейски Съюз единствено ще изостри още повече раздялите в английското общество.

Предвидено е Англия да напусне Европейския съюз на 29 март.

В изявление за немския вестник "Билд " Баркли сподели, че възможният нов референдум не може да бъде проведен преди изборите за Европейски парламент през май.

При второ допитване "европейските избори ще би трябвало да бъдат създадени и във Англия. А това значи големи вреди за демокрацията, тъй като хората гласоподаваха за отдръпване, само че все пак ще би трябвало да гласоподават още веднъж в края на май ", акцентира Баркли.

Британският министър за Брексит предизвести, че европейците "също нямат никакъв интерес от (втори референдум), защото той ще провокира мощна популистка реакция ".

Около 1000 служители на реда от Англия и Шотландия ще стартират да се образоват за разполагане в Северна Ирландия, ако се стигне до Брексит без съглашение, написа през днешния ден в. "Гардиън ", представен от Ройтерс.

Помощта е била поискана от полицейски началници в Северна Ирландия за справяне с възможни проблеми при "твърда граница " с Република Ирландия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР