По-голямата част от бойците на Вагнер“ са патриоти. Връщайки се

...
По-голямата част от бойците на Вагнер“ са патриоти. Връщайки се
Коментари Харесай

Владимир Путин: Бунтът така или иначе щеше да бъде потушен

По-голямата част от бойците на „ Вагнер “ са патриоти. Връщайки се обратно, те заобиколиха клане.

„ Организаторите на метежа предадоха страната и тези, които бяха с тях “, съобщи Путин довечера, визирайки скорошния въоръжен бунт на група „ Вагнер “. “ Те ще бъдат осъдени с цялата мощ на закона. Тази престъпна активност цели да се отслаби страната. “

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в своето послание към нацията. Той благодари точно на тези бойци, които са избегнали да пролеят съветска кръв, както и на помощта на президента на Беларус Александър Лукашенко.

„ Ще спазя думата си към тези бойци, които желаят да отидат в Беларус “, даде обещание той и добави, че бойците на „ Вагнер “ могат и да се причислят и към съветската войска.  „ Ще се боря за всеки един от вас “, сподели още той.

Путин акцентира, че всички нужни ограничения за обезвреждане на опасността са взети още в самото начало.

„ Бунтът по този начин или другояче щеше да бъде сподавен и уредниците схванаха, че дейностите им са незаконни “, съобщи той.

Той бе безапелационен, че единството на нацията също е асъдействало за позитивната развръзка.

„ В страната ни има голяма външна опасност. Бунтовниците предадоха и тези, които са привлекли на своя страна. Враговете на Русия и нацистите желаеха братоубийство. Искаха руснаците да се убиват един различен. Обществото ни се раздра. „ Знаехме и знаем, че голямото болшинство от бойците и командирите на групировката „ Вагнер “ също са патриоти на Русия, правилни на своя народ и страна. Те потвърдиха това с храбростта си на бойното поле, освобождавайки Донбас и Новорусия. Беше изработен опит те да бъдат използвани… против своите братя по оръжие, с които дружно са се борили за страната и нейното бъдеще “, сподели още Путин.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР