По-голямата част от българите искат да се преустановят сезонните промени

...
По-голямата част от българите искат да се преустановят сезонните промени
Коментари Харесай

Лятно или зимно часово време? Повечето българи избраха лятното часово време


По-голямата част от българите желаят да се преустановят сезонните промени на часовото време и да се откри за непрекъснато лятното часово време. Това демонстрираха резултатите от Националната консултация, извършена от Министерския съвет. Данните бяха оповестени от Министерството на енергетиката за Българска национална телевизия. В анкетата своите мнения написаха над 17 000 българи.

Първото нещо, което анкетата демонстрира е че 96% от българите желаят да бъдат прекратени сезонните промени на часовото време. Според лекари и психолози промяната на времето води до недоспиване, произшествия и заплаха от инфаркт.

И до момента в който към позицията, че времето не би трябвало да се сменя сме обединени на практика всички, разнобоят настава, когато би трябвало да се избере едното от двете времена - зимно или лятно. Все отново, съгласно допитването, множеството българи или 51% са предпочели лятното часово време.

За зимното часово време пък своя глас са дали 38% от българите.

Резултатите ще оказват помощ на страната ни да изготви националната си позиция пред Европейския парламент лятно или зимно време ще изберем отсега нататък.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР