По-голяма сигурност да не се разлее кафето и да не

...
По-голяма сигурност да не се разлее кафето и да не
Коментари Харесай

Евросъдът: Самолетните компании са отговорни, ако пътник бъде залят с кафе

По-голяма сигурност да не се разлее кафето и да не падне багажът при положение на турбуленция. Съдът на Европейския съюз постанови, че самолетна компания може да бъде държана под отговорност, в случай че пасажер е изгорял с горещо кафе. Това се отнася и за случаи, когато турбуленцията или различен фактор, обвързван с полета, не са причина за разлятото кафе, осведомят АП и " Политико ".

Съдът разясни, че сходни проблеми не би трябвало да се свързват с въпроси, които нормално се асоциират с въздушния превоз, с цел да има съображение пасажер да потърси обезщетение.

Решението е обвързвано с австрийски случай. Потърсена е финансова отплата за момиче, което е било залято с кафе по време на полет. Кафето е било на татко й. Те са летели от Палма де Майорка до Виена, когато чаша с горещо кафе на масата се е разляла. Не е ясно дали случаят е вследствие на проблем с масата или от вибрациите на самолета.

Фалиралата австрийска компания Niki се аргументира, че казусът не може да се възприема като случай съгласно интернационалните правила, тъй като не може да се свърже с заплаха, която нормално се асоциира с летенето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР