По-голяма сигурност да не се разлее кафето и да не

...
По-голяма сигурност да не се разлее кафето и да не
Коментари Харесай

Евросъдът: Самолетните компании са отговорни, ако пътник бъде залят с кафе

По-голяма сигурност да не се разлее кафето и да не падне багажът при положение на турбуленция . Съдът на Европейския съюз постанови, че самолетна компания може да бъде държана под отговорност , в случай че пасажер е изгорял с горещо кафе. Това се отнася и за случаи, когато турбуленцията или различен фактор , обвързван с полета, не са причина за разлятото кафе , осведомят АП и " Политико ".

Съдът разясни, че сходни проблеми не би трябвало да се свързват с въпроси, които нормално се асоциират с въздушния превоз, с цел да има съображение пасажер да потърси обезщетение.

Решението е обвързвано с австрийски случай. Потърсена е финансова отплата за момиче, което е било залято с кафе по време на полет. Кафето е било на татко й. Те са летели от Палма де Майорка до Виена, когато чаша с горещо кафе на масата се е разляла. Не е ясно дали случаят е вследствие на проблем с масата или от вибрациите на самолета.

Фалиралата австрийска компания Niki се аргументира, че казусът не може да се възприема като случай съгласно интернационалните правила , тъй като не може да се свърже с заплаха, която нормално се асоциира с летенето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР