По-голям ръст на икономиката и повече инвестиции у нас очаква

...
По-голям ръст на икономиката и повече инвестиции у нас очаква
Коментари Харесай

„Един пояс, един път” – какви са ползите за България?

По-голям растеж на стопанската система и повече вложения у нас чака организацията за вложения, в случай че бъде осъществен планът " Един пояс веднъж ", който свързва Китай със Западна Европа, в това число и през България.

С новия Път на коприната стоките, които пътуват от Китай до Европа над 40 дни по вода, ще стигат за 14. Ползите ще са за всички, твърди китайският външен министър Ван И: „ Обемът на търговията на Китай със страните по Пътя на коприната е над 4,5 трилиона щатски $, вложенията в тези страни са над 70 милиарда щатски $ и са основани над 200 000 работни места”.

У нас стартираният към този момент транспортен кулоар може да донесе още вложения. „ За нас съставлява интерес построяването на съответните логистични бази, даване на транспортната услуга, събирането на такси от това, че в последна сметка ние ще бъдем първа и съществена точка на импорт на тези артикули за целия ЕС”, разяснява Стамен Янев от Българската организация за вложения.
Китайският министър председател от София: Китай не желае комерсиална война Борисов за АЕЦ „ Белене “: Можем да създадем един добър план с китайската страна
Китайци желаят още да създава у нас ветрогенератори, фотоволтаици и да построяват паркове. Според анализаторите обаче планът „ Белене” няма да стане с китайско присъединяване. „ Не биха се заели в случай че няма държавна гаранция на процедура на всякъде по света Китай работи с ангажимент „ Правителство с правителство”, показва Руслан Стефанов.

Затова съгласно анализаторите с китайско присъединяване мъчно ще се изградят и пътищата Търново-Русе, тунела под Шипка и Видин-Ботевград. Причината – Китай нормално строи по-мащабни планове, а и у нас строителите не се избират непосредствено, а с социална поръчка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР