По-големите ученици от 7., 8. и 12. първи ще се

...
По-големите ученици от 7., 8. и 12. първи ще се
Коментари Харесай

Предложение: Учениците от 7., 8. и 12. първи да се върнат в училище

По-големите възпитаници от 7., 8. и 12. първи ще се върнат в учебно заведение началото на февруари, разгласи зам.-образователният министър Таня Михайлова.

Те ще се образоват присъствено, в случай че заболеваемостта не е над 120 на 100 000 души. Окончателно решение ще бъде взето през идващите седмици.

„ Безспорно значими са всички класове, само че 7., 8. и 12. излизат сигурно на предна линия. Тази опция дискутирахме през днешния ден с ясното схващане, че има още време. Всичко зависи от епидемиологичната конюнктура “, добави тя.



Ще има ротация сред тези класове и останалите. Михайлова даде образец по какъв начин ще се случва това: „ Условно две седмици стартират 7., 8. и 12. клас, след което две седмици ще бъдат на онлайн образование, с цел да може идващите класове да се върнат. Идеята е да не се струпва всеобщо 100% в учебно заведение, изключително по-големите възпитаници. “

По отношение на имунизирането на учителите, които попадат във втората фаза на имунизация, Таня Михайлова посочи, че то няма да стартира по едно и също време, а зависи от това къде е завършила първата фаза.

„ След тази полемика, която беше доста потребна, в това число със синдикатите в областта на образованието, видяхме, че има доста позитивна сила от тяхна страна да спомагат за доста бързата организация и на проучването на антигени, и на започването на имунизацията. Смятам, че в няколко региона тя ще стартира още тази седмица “, сподели от своя страна основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР