По-евтино ще е агнешкото месо за Гергьовден, каза в предаването

...
По-евтино ще е агнешкото месо за Гергьовден, каза в предаването
Коментари Харесай

Леко понижение в цените на агнешкото?

По-евтино ще е агнешкото месо за Гергьовден, сподели в предаването Точно през днешния ден на Радио Пловдив Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. По думите му изкупната цена е спаднала с към 10 % и евентуално ще има леко намаляване на цените в магазинната мрежа. 

Увеличението на цената на живото тегло по отношение на предходната година е 30 %, но 20-23 лв. за кг не е толкоз доста на фона на скоковете в цените на фуражите и електрическата сила, които доближават 300 %. Цялостен разбор на цените ще бъде направен след Гергьовден, посочи Караколев. Той посочи, че доминират клиентите, които безусловно държат месото на трапезата да е българско и не ги интересува толкоз цената. 

Няма по какъв начин да бъдем конкурентни на вноса от Северна Македния, тъй като тя не е член на Европейския съюз и надлежно не съблюдава регулациите, които важат в него.  Там подпомагат непосредствено с пазарни ограничения клането на агнета, до момента в който в Европейски Съюз това не е допустимо. А и стандарта на живот в Северна Македония е доста по-висок от този в България, разяснява Караколев. 

Той посочи, че единствената изплатена държавна помощ у нас е " де минимис ", в момета тече процедура по разпределяне на средства, свързани с ограниченията против ковид, а за отплата на цените на фуржите няма никакви оферти. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР