По електронен път идват над 95% от данъчните декларации, дори

...
По електронен път идват над 95% от данъчните декларации, дори
Коментари Харесай

Росен Бъчваров: Над 95% от данъчните декларации се подават по електронен път

По електронен път идват над 95% от данъчните заявления, даже от физически лица. Това е мощно повлияно от Коронавирус рецесията. Това сподели в " Денят стартира " представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

" Съществува опцията това да се направи и на гише. Много по-удобно и доста по-лесно, спестявайки време и пари, е потреблението на безплатния личен идентификационен код, който може да се получи във всеки офис на Национална агенция за приходите освен за подаването на данъчната декларация, само че и за прилагане на още над 100 електронни услуги ", добави Росен Бъчваров.

Вече не се постанова взимането и представянето на служебни бележки в над 90% от случаите. ТЕЛК-овите решения, декларациите от другия родител за прилагане на данъчни облекчения за деца, към този момент не се ползват към данъчната декларация, добави Бъчваров.

Той напомни, че авансово попълнената данъчна декларация съставлява предварителна оценка, която не е наложителна и не се смята за подадена. При нужда данните в нея могат да бъдат поправени - всевъзможен тип промени и промени са възможни, означи Росен Бъчваров.

Какво още сподели представителят на Национална агенция за приходите вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР