По два сигнала се е произнесла до момента Общинската избирателна

...
По два сигнала се е произнесла до момента Общинската избирателна
Коментари Харесай

ОИК - Балчик се произнесе по два сигнала за нарушения в изборния ден

По два сигнала се е произнесла досега Общинската изборна комисия (ОИК) в Балчик, сочат решения, оповестени на уеб страницата ѝ.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 509
Единият сигнал е обвързван с това, че претендент за кмет на кметство е пред изборната секция и отмята имена от лист. След инспекция на ОИК – Балчик е установено, че лицето не е в непосредствена непосредственост до изборната секция, в реалност има лист с имена, само че не влиза в директен контакт с гласоподавателите. На лицето е направено устно предизвестие.

ОИК – Балчик приема сигналът за позволен, само че не е потвърден. Не са открити дейности, които да нарушават изборното законодателство и налагащи ангажиране на административно наказателна отговорност на лицето. Комисията оставя сигнала без почитание като необоснован.

В другия сигнал упълномощено лица сезира ОИК – Балчик за това, че претендент за общински консултант е правил предизборна пропаганда във Facebook. Комисията оставя сигнала без почитание заради липса на нарушаване на Изборния кодекс, защото обществените мрежи не съставляват медийна услуга по смисъла на закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР