По думите ѝ целият ресурс на СРЗИ е мобилизиран в

...
По думите ѝ целият ресурс на СРЗИ е мобилизиран в
Коментари Харесай

Столичната здравна служба търси доброволци

По думите ѝ целият запас на СРЗИ е мобилизиран в битката с COVID-19. " Категорично силите не ни стигат. Търсим доброволци, които да ни оказват помощ в епидемиологичните изследвания. Те ще би трябвало да се обаждат на хората и да обясняват по кое време човек е получил позитивна проба, има ли контактни и кои са те, за тях има 10 дни карантина ", добави тя.

Инна Балабанова показа, че към 30 души са откликнали на апела за помощ. Тя показа, че нейните чиновници, които са общо 25 души, работят непрекъснато, даже и през уикенда. Те вършат епидемиологични изследвания, карантинират, дават наряди и вървят на инспекции.

Тя се надява от другата седмица обстановката да се усъвършенства, само че това са единствено прогнози. " Всеки ден моите екипи обикалят с полиция в огромни молове, вериги, заведения. В петък бяхме на нощна инспекция по нощните заведения ", посочи Балабанова.

Сподели и за чудноват случай от инспекциите. Докато проверяващите сканирали документа на чиновник в заведение, негова колежка му изпратила SMS, в който показва, че се е скрила в склад и моли да й заяви по кое време инспекцията е завършила.

По думите ѝ са заварили доста добра организация. " Ние ревизираме документите и с валидатор, освен документа на хартия. Ако през първите дни налагахме актове, то в този момент всички са изрядни ", добави Балабанова.

" В момента вървят разисквания дали да се признава съществуването на антитела. Според мен в действителност би трябвало да бъде потвърдено, че този човек е безвреден за другите. Тази тематика би трябвало да се съветва с научния потенциал, които да кажат дали да се признават антитела и за какъв брой време ", разясни Инна Балабанова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР