По думите ѝ при разпределението на преференциите има доста грешки.

...
По думите ѝ при разпределението на преференциите има доста грешки.
Коментари Харесай

Проблемите при приемане на изборните книжа започнаха. Хората измръзнаха, оставени са без вода

По думите ѝ при разпределението на преференциите има много неточности. Освен, че би трябвало да се разпределят, те би трябвало и да се сумират, което в допълнение усложнява процеса.

" Новост е разликата, която те би трябвало да създадат. От общия брой прееференции по кандидатски листи, би трябвало да извадят броя на преференции, с цел да получат цифрата без преференции. Това е оригиналност в протокола, защото машинното и хартиеното гласоподаване се сумира и се обобщава в този протокол, само че в това време се вписва поотделно ", добави Полина Витанова.

Според нея тези неточности са могли да бъдат избегнати. " Една част от сумиранията не са заложени и няма такова условие в Изборния кодекс да попадат в протоколите. Ние сме на следващ номер 348 от 654 ", добави Полина Витанова.

Тя разяснява, че с напредването на времето процесът ще става по-бавен. " При нас ситуацията е аналогично. От 521 секции имаме обработени 350, имахме тежък работен избирателен ден, с безчет доста тъжби, прекъсвания, механически проблеми ", сподели още Валери Цолов, ръководител на 25-и РИК-София. Той бе безапелационен, че противоепидемичните ограничения са спазени.

Жена от изборна комисия описа по БТВ: „ Хората се възмутиха от организацията при приемането на протоколите. Няма места за отмора. Не може да стоиш 24 часа без да има място, където да влезеш на топло. Поне да има питиета, с цел да може да се оводняваш.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР