По думите ѝ партиите на промяната трябва да намерят начин

...
По думите ѝ партиите на промяната трябва да намерят начин
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Провал при създаване на правителство ще радикализира следващия вот

По думите ѝ партиите на смяната би трябвало да намерят метод да реализират консенсус върху най-малко най-малко цели, с цел да могат да основат държавно управление.

" Промените се правят постепенно и трудно, смяната се прави от хората. Важно е образуването на болшинство на смяната, Народното събрание е инструмента, с цел да се основат болшинства би трябвало да има диалог и разговор. Не съм последовател на концепцията " Няма дясно, няма ляво ". Хората желаят правда, законът да се ползва добре и да е идентичен за всички, нужна е правосъдна промяна, тя ще отключи тематиките за вложения, за Плана за възобновяване, с който България закъснява ", разяснява Надежда Нейнски.

Според нея има и положителни, и неприятни образци за обединения.

" Експертите би трябвало да стъпят върху избрана политическа стратегия. Когато се минат избрани граници, когато нещата станат прекомерно персонални, политиката отстъпва на назад във времето. Успокояването на публичните пристрастености минава през прям разговор, който би трябвало да се случи в Народното събрание, би трябвало да се търсят единодушията и несъгласията, там би трябвало да стане ясно кой зад какво стои. Всички политически партии желаят да ръководят, само че народът даде на всяка политическа мощ избрана тежест ", добави Надежда Нейнски.

По думите ѝ методът, по който се е основала обединението ГЕРБ-СДС е сложил доста въпросителни.

" Съюз на демократичните сили през годините загуби престижа си. Не считам, че би трябвало да се сформира някакво държавно управление, държавно управление непременно не може да има, би трябвало да се сформира реформаторско държавно управление. Това зависи дали политическата мощ, на която бъде връчен мандатът, ще организира диалог и дали ще бъде реализиран консенсус към най-малко част от цели. Концентрацията на власт в единствено една фигура явно в България не е добър модел ", разясни Надежда Нейнски.

Тя посочи, че Народното събрание би трябвало да върне своя престиж измежду хората.

" Не бих приела министерски пост в този момент. Не е значимо кои ще бъдат министрите, личностите тук не са значими, значимо е дали ще има реформаторско болшинство ", сподели още Надежда Нейнски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР