По думите ѝ оттеглянето на на Карадайъ е от председателския

...
По думите ѝ оттеглянето на на Карадайъ е от председателския
Коментари Харесай

Валерия Велева: Доган ще направи първата си публична изява като председател на ДПС на 17 ноември



По думите ѝ отдръпването на на Карадайъ е от председателския пост в партията е била предизвестена.

" Той трябваше да се отдръпна се от Движение за права и свободи поради измененията, които настъпиха през последните две години, по-конкретно, по време на втория му мандат. Нещата в тази партия не се случват обществено и на площада, там свадите не влизат в устата на хората, само че там вървят процеси, които са провокирани от стила на ръководство на Карадайъ ".

Тя изясни, че в партията е почнал " развой на излекуване ".

" Кандидатура, която да поправя вреди се изисква в този момент в Движение за права и свободи. За първи път Доган не я показва авансово. Човек, който да има виляние в структурите. Тази кандидатура е Пеевски ", разяснява още Валерия Велева. И добави: " Движение за права и свободи няма да е патерица на която и да е власт, а ще влезе във властта след идващите парламентарни избори, когато и да са те. Идеята на тази реорганизация и рационализация на Движение за права и свободи е да стане втора политическа мощ. И на тези локални избори тя стана, а това се случи, откакто във втората част на акцията Пеевски влезе интензивно в структурите, а Карадайъ беше изтеглен ", уточни още журналистката, която от години следи от близко процисите в Движение за права и свободи.

Ахмед Доган се отдръпна от дейната политика след атентата против него преди повече от 10 години . Тогава по време на конгреса на Движение за права и свободи на 19.01.2013 година 25-годишният Октай Енимехмедов излезе на сцената и насочи газов револвер против водача на партията, а Мустафа Карадайъ, които по това време беше секретар на партията, се хвърли върху нападателя. Прекъснатата тирада на Доган бе прочетена след обезвреждането на Енимехмедов от Филиз Хюсменова. В нея той разгласи, че става почетен ръководител, а управлението предава на Лютви Местан, който след това беше заменен с Карадайъ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР