По думите ѝ Омикрон си проправя път доста активно и

...
По думите ѝ Омикрон си проправя път доста активно и
Коментари Харесай

Вирусологът Радостина Александрова: Между 3 до 6 пъти Омикрон превъзхожда Делта

По думите ѝ Омикрон си проправя път много интензивно и амбициозно. 70-80% е отбраната на бурстерната доза от новия вид на ковид. Бустерната доза се предлага много интензивно и това е повода, заради която в Съединени американски щати се слага в по-кратък интервал, уточни тя.

Проф. Александрова посочи, че Омикрон е доста бързо разпространяващ се вид и асимилира доста бързо хората, които нямат отбрана. Факт е, че на фона на инфектираните ще има доста по-голям брой на деца, които са инфектирани и броят на деца, които ще бъдат признати в болница, ще се усили, предизвести проф. Александрова. Омикрон визира доста повече брой за единица време и може да инфектира огромен брой деца за единица време, предизвести тя.

Проф. Александрова е на мнение, че би трябвало да бъдат взети всички ограничения, с цел да се предотврати пикът на инфекцията. Ваксината е тази бариера, в която дупчиците са в минимален размер и минимум, акцентира тя и добави, че в идващите години ще се заплаща цената от COVID-19.

Тя уточни, че това, което би трябвало да ни резервира, е нашата лична дисциплинираност. COVID-19 с разновидността Омикрон може да се окаже с по-лека клинична картина, само че не е потвърдено. Предстои да се види при нас какъв ще бъде сюжетът, само че даже да протича по-леко, само че сега би трябвало да проявим извънредно висока доза схващане, прикани проф. Александрова.

Във връзка с комбинацията от грип и вирус, наречена Флурона, Александрова съобщи, че комбинацията сред грип и вирус не е нещо, което в този момент се открива. Това, което се знае, е, че два вируса инфектират даден организъм и могат да си оказват помощ. Те обаче се конкурират и в никакъв случай не се знае накъде ще се тласне еволюцията. Хубаво е да се съблюдават ограниченията, с цел да се спести срещата с който и да е от тях, изключително и с двата, посочи проф. Александрова.

Проф. Радостина Александрова акцентира, че спазването на ограниченията е ключа към решение на казуса с вероятността човек да се срещне и с двата вируса.

Тя добави, че грипът ще се върне, само че във вдигащия се растеж на вълната на инфекцията е добре да бъдем рационални.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР