По думите ѝ не се предвижда и смяна на външния

...
По думите ѝ не се предвижда и смяна на външния
Коментари Харесай

Продължаваме промяната“ не се готвят за избори, твърди Калина Константинова

По думите ѝ не се планува и промяна на външния министър Теодора Генчовска
„ Не мисля, че имаше нещо алегорично сега, който избрахме за учредяването на партията. Просто пристигна моментът да извървим и този път и да формализираме това, което към този момент вършим “.  Това разяснява пред Нова тв вицепремиерът Калина Константинова в отговор на въпрос за какво тъкмо в този момент беше учредена партия „ Продължаваме промяната‘.

Тя отхвърли и символиката, която откриха анализатори в избора на момента за учредяването на партията, а точно, че Политическа партия се готви за нови избори.

„ Знаете, че чисто административно подготовката и документите – по време на акцията нямахме опция да ги изготвим по време на акцията. Сега обаче успяхме да завършваме процеса “, акцентира тя.

„ Истината е, че отлично се сработихме с сътрудниците и през целия път те са били до нас. Те са прелестни градивни сътрудници. Нашият път ще продължи да бъде с тях. На този стадий ние сме единна парламентарна група и продължаваме във формат, в който сме “, съобщи Константинова във връзка трите по-малки партии, чиято регистрация употребява Политическа партия за регистрация в парламентарния избор и какво ще е тяхното по-нататъшно присъединяване в парламентарната група.

Тя разяснява и ръководеща обединението.

„ Реално в съглашението, което подписахме, сме отворили над 90 % от целите, които ни сплотяват. Всички спомагателни неща – е въпрос на преценка, оценка, гласоподаване и заключителен избор въз основата на критерии. Не сме очаквали, че ще има нещо по-различно. Факт е, че никой досега не се е отметнал от нито едно решение, които сме взели преди да влезем в обединението “, изясни Константинова.

По думите ѝ в парламентарната група депутатите на „ Продължаваме промяната “ са единни.

„ Правителството работи по уговорките си и не се е отметнало от тях. До момента, в който не се отмятаме от съглашението ни и общите цели, всичко друго е въпрос на обстоятелството, че страстите са високи. Важното е да не губим фокуса от значимите задания за обществото ", съобщи вицепремиерът.

Константинова разяснява и тематиката РСМ, като отхвърли да има промяна в позицията на България и промяна на външния министър Теодора Генчовска.

По отношение на избора за нов началник на Българска народна банка тя съобщи, че професионалните качества и честност са критериите за избор за шеф на националната банка.

Тя обаче не отхвърли да знае дали Андрей Гюров ще бъде препоръчан още веднъж и дали са водени диалози с досегашния началник на Българска народна банка Димитър Радев.

По мотив изпращането на военна помощ за Украйна Константинова сподели, че решението би трябвало да се вземе в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР