По думите ѝ Асен Василев е бил условие ПП да

...
По думите ѝ Асен Василев е бил условие ПП да
Коментари Харесай

Сачева: Постигнахме изключително труден компромис, който не подлежи на ревизия


По думите ѝ Асен Василев е бил изискване Политическа партия да взе участие в кабинет

Всичко по проектокабинета е контрактувано. Не чакам да има никакви промени. Това, което се реализира, беше извънредно сложен компромис, той не предстои на проверка. Не би трябвало да имаме изненади. Това ще е демократично определено ръководство на парламентарната република – 1,2 млн. души застават зад него. Със сигурност има разочаровани гласоподаватели, само че залогът е отиване на нови избори. Смятам, че тази седмица ще има постоянен кабинет. Това сподели за „ На фокус “ депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Според нея във връзка с имунитетите на депутатите би трябвало да се работи независимо и кардинално. „ Съдбата на главния прокурор ще бъде решена от Висш съдебен съвет и президента, който би трябвало да подпише указа “, означи депутатът. И посочи, че Движение за права и свободи взе участие в диалозите единствено по отношение на конституционно болшинство.

„ Няма договорка с Пеевски. Тяхно вътрешно решение е той да взе участие в диалозите. Те са участник, който ще бъде значим за професионалните полемики по правосъдната промяна “, уточни Сачева.

Тя разяснява и думите на президента при връчване на втория мандат – че той към този момент е дискредитиран. „ Не считам, че беше належащо Радев да прави това изявление. Доста неподобаващ метод да се разграничи от Политическа партия, вместо да приказва намерено. Ако е имало нередности, свързани с постоянното им ръководство, можеше да бъдат показани на обществото. Това държание е опит да се трансферира виновност от болната виновност на хубавичко, а зад това прозира и отвращение да има постоянно държавно управление “, разяснява тя.

По думите ѝ е извънредно време България да се ръководи от тези, които са определени. „ По отношение на Асен Василев имаме своите рецензии и терзания, той е условие на Политическа партия, с цел да бъдат част от този кабинет, тъй че те ще носят отговорност за неговите дейности. Самият той знае, че има сериозна доза съмнение към него. Има опция да покаже дали властта е за социална изгода или персонална прищявка. Приемаме номинацията на Василев, само че неговите оферти няма да бъдат абсолютно одобрявани. Очевидно се прави опит за политически напън върху решенията на Народно събрание за конституционни промени и правосъдна промяна “, изясни Сачева.

Тя показа и мнението си за препоръчаните министри. „ От имената в проектокабинета познавам Иванка Шалапатова от повече от 10 години, тя е експерт, съвсем до перфекционизъм, с задоволително опит в обществената сфера. Познавам и проф. Хинков, във връзка с публичното здраве има задоволително качества, с цел да се оправи. Номинираният за министър на образованието също е със съществени професионални качества “, съобщи тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР