По думите й първият лекар, който е прегледал Почобут, не

...
По думите й първият лекар, който е прегледал Почобут, не
Коментари Харесай

Беларуски опозиционен журналист е наказан с шестмесечен престой в карцер

По думите й първият доктор, който е прегледал Почобут, не се е съгласил да го изпрати в наказателната килия, до момента в който другият не е възразил.

 

Съпругата на дисидента написа във Фейсбук, цитирайки писмо, арестувано от мъжа ѝ, че той е осъден с шестмесечен престой в карцер, тъй като е отказал да „ прави работа, която не може да бъде свършена ", съобщи „ TVP World ”.

 

„ Лекарят отхвърли да подпише уверение, че здравословното му положение разрешава да бъде държан в наказателна килия, тъй като прегледът сподели нарушавания в сърдечния му темп и кръвно налягане от 190/140. Но на идващия ден пристигнал по-опитен доктор и подписал удостоверението. Той го изпрати в карцера и в този момент, когато мерят кръвното налягане на Анджей, не демонстрират резултатите. "
 

Преди към месец и половина известният опозиционер е отведен на място за изтърпяване на наказването - наказателна колония в Новополоцк в Северен Беларус. На 12 август излиза наяве, че той е бил 30 дни в карцера. „ Въпреки лятото, там беше толкоз студено, че не можеше да се спи от мраз ", сигнализира той.

На 8 февруари журналистът е наказан на осем години в наказателна колония със непоколебим режим. Присъдата беше произнесена от съдията от Гродненския регионален съд Дмитрий Бубенчик. По време на сходството на политически развой, почнал от 16 януари, управляващите упрекнаха Почобут, жител на Беларус и деятел на полското малцинство, в „ подбудителство на ненавист " и приписаха на дейностите му обработване на полска еднаквост и издание на публикации с „ нацистка изразителност “. Анджей Почобут е упрекнат и в пропаганда на дейности против държавността. През май Върховният съд отхвърли жалбата му и удостовери присъдата.

 

Общосподеленото мнение измежду правозащитните организации е, че етническият поляк е политически пандизчия, а акцията против него е политически стимулирана. Полските управляващи упорстват Почобут да бъде освободен и да бъде очистен от подправените обвинявания. Полското Министерство на външните работи неведнъж увери, че непрестанно работи за освобождението на дисидента.
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР