По думите тези промени дават възможност с последващите изменения в

...
По думите тези промени дават възможност с последващите изменения в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Сега е истинското начало на съдебната реформа

По думите тези промени " дават опция с последващите промени в Закона за правосъдната власт в процесуалните закони и най-много с кадровите решения, които предстоят да бъдат взети, да доизградим и да реализираме задачите, които си поставихме, а точно: същинска самостоятелност на българския съд по европейски стандарт, прокуратура, която е отчетна пред обществото и служи на закона, и заслужено правораздаване по европейски стандарт ". 

 

" Предстои сериозна работа оттук насетне. Тези промени дават опция за тази работа и по тази причина са толкоз значими. Тези промени демонстрираха, че в България, макар огромните разделения, е допустимо да се реализира единодушие към национални цели ", написа той във Фейсбук.

 

" Много значимо за политическата система е да употребява измененията като платформа, с която да продължи да построява такива единодушия, при всички компликации, турбуленции и разногласия ", счита Иванов.

 

Иванов благодари на сътрудниците си от ПП-ДБ, от ГЕРБ-СДС, от Движение за права и свободи, на опозицията от „ Българска социалистическа партия за България “, както и на всички, които са се присъединили в дебата: " Искам да благодаря на нашата парламентарна група, на сътрудниците от ГЕРБ, от Движението за права и свободи, на опозицията от Българската социалистическа партия, която се държа аргументирано, въпреки и опозиционно. Искам да благодаря на парламентарната конституционна комисия, на министъра на правораздаването и на всички, които се включиха и способстваха за този спор ".

 

" Не, не се тормозим от поръчките, че измененията в Конституцията ще бъдат атакувани пред Конституционния съд ", добави Иванов, разяснявайки въпроса и пред публицисти.

 

влязоха и бяха признати измененията в Конституцията. Те бяха прегледани и признати през вчерашния ден от депутатите на второ четене. От Има Такъв Народ и “Възраждане ” обявиха, че няма да вземат участие в дебата. Единствено Българска социалистическа партия останаха в зала, само че се оповестиха изрично срещу всички промени. Гласуването през днешния ден бе поименно със ставане от място. Бойко Рашков се изрече изключително остро във връзка с измененията. Тази заран той гласоподава с " въздържал се ". В последна сметка измененията бяха признати дефинитивно със 165 гласа “за ”, 71 “против ”.

 

ФрогНюз

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР