По думите на Радев войната в Украйна променя вече и

...
По думите на Радев войната в Украйна променя вече и
Коментари Харесай

Радев: Единственият надежден сухопътен маршрут е през Турция и България

По думите на Радев войната в Украйна " трансформира към този момент и световните вериги за доставки ", а маршрутът през Турция и България е останал единственият благонадежден сухопътен маршрут.

 

Вече усещаме този факт посредством засиления трафик през нашите гранични контролно-пропускателни пунктове. Заедно би трябвало да създадем ограничения за повишение на сигурността.

 

За да имат триумф нашите инициативи, е значимо да имаме добре охранявана граница. Разбираме и компликациите, пред които е изправена Турция във връзка с миграцията, сподели българският президент на конференцията, която се състоя след среща на четири очи сред двамата водачи в двореца " Вахдеттин ". 

 

Турският държавен глава на собствен ред съобщи, че Турция и България ще продължат да работят за възстановяване на защитата на границата.

 

" Нашият министър на вътрешните работи ще продължи да работи със своя сътрудник (от България) и те ще проведат взаимни действия за това по какъв начин дружно можем да се оправим с граничната сигурност ", сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Румен Радев пристигна през днешния ден на работно посещаване в Турция по покана на турския държавен глава.

 

По думите на турския водач двамата са разискали през днешния ден редица въпроси, в това число съдействието в областите на стопанската система, енергетиката, миграцията и сигурността, транспортната съгласуваност сред двете страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР