По думите на Пламен Димитров, адвокат на семейството на една

...
По думите на Пламен Димитров, адвокат на семейството на една
Коментари Харесай

„Вижда се ясно, че този човек е над закона”: Адвокат по делото „Семерджиев” разказва за пропуски в разслдването

По думите на Пламен Димитров, юрист на фамилията на една от жертвитена злополуката породена от Георги Семерджиев,„ Не е назначена токсикологична експертиза от лекари токсиколози, които да кажат по кое време е признат опиатът. "

Той добавя пред, че не може да се направи нова екпертиза, тъй като кръвта е унищожена. Така няма по какъв начин да се разбере дали преди пътнотранспортното произшествие се е дрогирал или го е направил следкато се е прибрал, разясни бранителят.

Относно информацията за разминаване при експертизите, той уточни:„ Съдебно-химическата експертизапоказва, че няма съществуване на алкохол и амфетамини в кръвта на Семерджиев. При съдебно-химическите експертизи апаратурата хваща от 0,1 до 0,5 нанограма в мг. След това е направенасъдебно-токсикологична експертиза.Апаратурата е по-чувствителна и хваща до 0,9 нанограма в милиграм. Именно тогава се намират амфетамини. Проблемът е, чекръвта е отишла при специалистите замразена. Тя е била 3 мг ”, съобщи юристът и добави, че към този момент няма по какъв начин да се направинова експертиза, тъй като кръвта е унищожена.

„ Резултатът от DrugCheck демонстрира, чеима амфетамини и метаамфетамин. Предполагам, че тежест в съда ще има токсикохимическата експертиза. Която потвърждава, че има амфетамини и метаамфетамини ”, обясни Димитров.

“Без значение е дали той е бил дрогиран. Вижда се ясно, че този човек е над закона. Той кара с подправена брошура и подправени номера, кара под въздействието на алкохол, кара с колкото си желае, открити са опиати в колата му. Това дали е бил дрогиран е без значение.Факт е че двете девойки ги няма “, съобщи юристът.

Дори и да падне обвиняването за приложимост на опиати, Семерджиев е обвинаем по още 4 обвинявания, в това число и гибелта на двете девойки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР