По думите на общинския съветник от ПП-ДБ Владимир Славенски предложението

...
По думите на общинския съветник от ПП-ДБ Владимир Славенски предложението
Коментари Харесай

Каква ще бъде съдбата на паметника на Альоша в Пловдив?

По думите на общинския консултант от ПП-ДБ Владимир Славенски предлагането на парламентарната му група е за пренасяне на паметника. „ Ние не желаеме да го демонтираме или разрушаваме, а да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство. Пред Пловдив има голям брой други проблеми, по които работим, само че това е главният честен проблем. Постоянните комисии в Общинския съвет разгледаха предлагането и разпоредиха финансов, юридически и механически разбор. Когато той е подготвен, ще може да пристъпим към полемика в зала ”, уточни Славенски в ефира на Нова телевизия.

 

„ Казусът към момента е на фаза комисии, които изискват доста информация от администрацията, с цел да се разбере дали демонтажът е механически вероятен и дали това няма да наруши построената инфраструктура. Трябва да стане ясно и какъв брой ще коства това на данъкоплатците. Предложението е импортирано от двама от общо 10-имата съветници от групата на ПП-ДБ и за мен това демонстрира организационна отпадналост. Опозицията в Пловдив няма потенциал да се занимава с градоустройствени проблеми, а подхваща исторически. На първо място би трябвало да чуем пловдичани, по тематиката да има дълъг спор. Това решение не трябва да се взима бързо ”, означи от своя страна общинският консултант от ГЕРБ Слави Георгиев.

Има Такъв Народ молят да се организира локален референдум, който да реши ориста на монумента, добави общинарят Димитър Арнаудов. Според него това не е най-болният въпрос, който сега касае пловдивчани.

 

Ангел Палийски от “Съединение за Пловдив ” пък изрази мнение, че би трябвало да бъде изработен разбор, който да покаже всички механически благоприятни условия за преместването на паметника. „ Трябва да бъде направено публично разискване, защото е значимо мнението на жителите на Пловдив ”, счита той.

 

„ Мястото на „ Альоша ” е там, където е сега. Българска социалистическа партия е срещу осъществяване на референдум. Паметникът е знак на една всеотдайност, на достойното наше присъединяване във Втората международна война. Протести няма да има, будни жители ще се съберат, с цел да поддържат запазването на монумента. Това ще се случи пред постройката на Общинския съвет в града ", сподели съветникът от Българска социалистическа партия Калин Милчев.

Борислав Инчев от „ BraVo, Пловдив ” добави, че най-удачната стъпка е провеждането на локален референдум. „ Пред Пловдив има много други проблеми. Би трябвало да степенуваме значимите неща за града ”, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР