По думите на министъра МОН ще започне преглед на учебните

...
По думите на министъра МОН ще започне преглед на учебните
Коментари Харесай

Министърът на образованието проф. Цоков алармира: Необходима е промяна при оценяването на учениците

По думите на министъра МОН ще стартира обзор на образователните стратегии, който ще бъде изработен взаимно с учителите, с цел да се понижи фактологическата натовареност за сметка на практическите познания и умения, застъпени в тях.

 

" Намираме се в миг, в който можем качествено да променим просветителната система, като надграждаме положителните практики и отстраняваме минусите, открити от опита ", уточни проф. Цоков.

 

По думите му сходни рекомендации се показват и в отчетите на Организацията за икономическо съдействие и развиване. " Дигитализацията в обучителния развой дава доста благоприятни условия, една от които е основаването на персонализирано наличие, съобразено с потребностите на обособени възпитаници. Подобни нововъведения биха разрешили да изведем образованието на друго равнище ", сподели просветителният министър. 

 

Сред главните тематики на срещата бе и подготовката на бъдещите учители.  " Факт е, че в системата на учебното обучение има доста насъбрани проблеми, които би трябвало да решаваме от първия ден. Заедно с това обаче не би трябвало да стопираме да работим за дълготрайни цели като подготовката на младите учители ", съобщи проф. Цоков. Той обърна особено внимание на практическата им подготовка и на потребността от повече механизми, които да стимулират настоящите учители да се включват интензивно в този развой.  

 

Министър Галин Цоков обърна внимание на предучилищното образование като област, в която би трябвало да има самостоятелен метод при обмисляне на политиките на национално равнище. Сдружението на шефовете в системата на образованието сложи още въпроси, свързани с бъдещите състезания за учебни ръководители, започване на нови и разширение на съществуващите стратегии, обмяна на опит сред просветителните институции и други. 

 

В срещата участваха шефове на учебни заведения и детски градини от страната, както и екипът на политическото управление на министерството.

 

Важно е да се одобри стандарт за качество на образованието и образователните стратегии да са свързани с образуването на умения, сподели просветителният министър Галин Цоков на 16 юни в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Елисавета Белобрадова.

 

Тя попита също счита ли проф. Цоков да стартира работа по смяна на метода, по който се правят оценка учениците и планува ли се преразглеждане на образователните стратегии, както и дали се обмисля някакъв спомагателен механизъм за поддръжка на учениците, на които им е мъчно да се оправят с уроците. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР