По думите на експерта от СЗО през цялото време сме

...
По думите на експерта от СЗО през цялото време сме
Коментари Харесай

Доц. Михаил Околийски: Няма повод за оптимизъм – пета вълна предстои

По думите на специалиста от СЗО от самото начало " сме в една евентуална доста висока заплаха, която ни разграничава доста от другите европейски страни. „ Над 50 на 100 имунизирани трябваше от дълго време да реализираме, а хората даже не съблюдават ограниченията. Дори Румъния е по-добре от нас.

Дори по данни на СЗО имунизираните медици са едвам 26 на 100 в България “, сподели още доцент Околийски. Според доктор Людмил Шопов изявленията, че вълната отминава, са много популистки:

„ По-скоро ще остане едно плато с много случаи дневно, а лечебните заведения са на лимита на силите си. Всеки ден се изписват по 10-12 пациенти и леглата се заемат незабавно.

Имаме 100 кревати за приблизително тежки случаи и 20 интензивни. Последните не остават празни. А лекарите са изтощени до прекаленост. Ситуацията в този момент е много по-тежка. При нас в Covid отделенията работят кардиолози, нефролози, лъчетерапевти, травматолози и реаниматори. Но те не са задоволителни, а би трябвало да ги лекуват пулмолози и инфекционисти, уточни доктор Людмил Шопов.

Защото тежко болните пациенти имат потребност да стоят с дни на О2, а не както преди пандемията – по два дни.

И да, хората имат непрестанно забележки, някои от тях не могат да устоят толкоз време с апарата, оплакват се, подлагат на критика ни – само че различен метод няма – другояче би трябвало да ги интубираме. А това не е по-добрият вид за крайния излаз “, сподели още доктор Шопов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР