По думите на Борисов справянето с нея трябва да е

...
По думите на Борисов справянето с нея трябва да е
Коментари Харесай

Борисов след среща със Станишев: Демографската криза трябва да се отрази в бюджета

По думите на Борисов оправянето с нея би трябвало да е водеща национална идея и политиката за превъзмогването ѝ би трябвало да е сплотяваща цел сред политическите съидейници.

На срещата участваха и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, ръководителят на Комисията по опазването на здравето Костадин Ангелов и ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика Деница Сачева.

Росен Желязков също е на мнение, че тематиката за намаляващото население на България би трябвало да се трансформира в национална, само че посочи, че е належащо да се търси систематичен метод за нейното разрешаване и превъзмогване, се показва в текста.

" Необходимо е незабавното реализиране на политически консенсус сред партиите в Народното събрание и институциите на Република България за слагането на демографията във фокуса на нашите национални старания през идващите десетилетия. Промяната на демографската картина у нас следва да бъде новата ни национална цел ", съобщи от своя страна евродепутатът Сергей Станишев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова увери, че ГЕРБ има подготвеност да се ангажира с национални стратегии, както и да се търсят способи за разширение на пакетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), посредством които страната подкрепя засегнатите фамилии.

Снимка: ГЕРБ

Костадин Ангелов и Деница Сачева предложиха да се провежда взаимно съвещание на здравната, обществената и просветителната комисии в Народното събрание, защото за решаването на демографската рецесия се изисква ангажирането на всички институции и търсенето на комплекси решения.

Снимка: ГЕРБ

Малко по-рано Сергей Станишев разисква тематиката за демографската рецесия в страната и с премиера акад. Николай Денков като продължение на конференцията " Готови за бъдещето? Демографската картина - цената на неравенствата ", проведена при започване на 6 октомври от Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал.

Инициативата на евродепутата и екипа му ще продължи с диалози и с останалите парламентарно показани партии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР