По думите му за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев

...
По думите му за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Не е проблемът да се махне Гешев, а да няма „нов Гешев”

По думите му за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев са нужни и гласовете на Движение за права и свободи. Специалистът изрази мнение, че няма по какъв начин да се сформира устойчиво държавно управление без да има поддръжката на Движението.

 

„ Смяната в посоката, в която работиха до преди година и половина-две Политическа партия и Демократична България, а те са основани като антикорупционни промени и новата обстановка в света и в България, докара до блокаж на парламентарната народна власт. Пет избора за две години – това го няма на никое място по света. Ако проучваме деликатно какво вършат политическите участници в този развой - президент, „ Възраждане ”, Има Такъв Народ и Гешев – те работят в синхрон с една и съща терминология, а може би и една друга партия. Те целят да се разрушават всички единодушия в Народното събрание и да се върви към нови и нови избори ”, означи Кънев.

 

Икономистът акцентира, че „ Промяната ” е единствената партия в целия преход, която съумява в границите на две години два пъти да направи държавно управление с 60 депутата.

 

" Това го няма на никое място, хората не би трябвало да го подценяват ”, добави Кънев. За да станат тези държавни управления, са нужни взаимни отстъпки, показа Кънев и добави, че са нужни доста диалози, доста взаимни отстъпки, част от тях минават през Движение за права и свободи.

 

Според него сме влезнали в Европейски Съюз и в НАТО единствено като бенефициенти.

 

" Трябва да разберем, че сме в тези съюзи единствено в случай че споделяме полезностите за взаимност. Победа на Русия в Украйна би било огромен проблем за нашата национална сигурност ", безапелационен бе икономистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР