По думите му всеки пети у нас е с COVID-19,

...
По думите му всеки пети у нас е с COVID-19,
Коментари Харесай

Математик: Между 5 и 10 януари ще минем 10 000 новозаразени дневно

По думите му всеки пети у нас е с COVID-19, а Омикрон е тук импровизирано
„ Между 5 и 10 януари ще подобрим върховете по заболеваемост през пандемията. На 24 часа ще минем 10 000 случая дневно. Над 20% са позитивните проби от PCR тестванията през днешния ден, това значи, че всеки пети е с COVID-19. Омикрон е тук, въпреки и не публично. Той ще бъде оповестен постфактум през януари “. Това съобщи математикът Петър Велков пред Nova news.

По думите му на база 14-дневна заболеваемост виждаме, че има растеж от 10% в София - град, повишение има и в други области. $Наблюдаваме, че случаите се удвояват на 2-3 до 5 дни най-много. Тоест, в случай че тук приблизително за последните 7 дни имаме по 1500 случая и ги удвояваме на пет дни, това значи, че след 5 дни ще имаме 3000 случая, на десетия ден - 6000. Оттам насетне ще стигнем докъдето ни разрешат ограниченията и потенциала на болниците$, уточни Велков.

Според него сега има 13 пъти повече дейни случаи в сравнение с при началото на Делта разновидността. $Той стартира при 7500 дейни случая, сега са 100 000. Имаме над 4000 пациента в лечебни заведения, при Делта бяха 750. Това са 6 пъти повече “, изясни математикът. И съпостави слагането на ваксина с защитен колан. „ При имунизацията можете да влезете в болница, само че болестта ще протече по-леко. Същото е и при злополука, в случай че сте си сложили защитен колан “, счита той. Мнението му е, че са нужни повече ограничения при завръщането на децата в учебно заведение.

От своя страна доктор Иван Колчаков от болница „ Софиямед “ показа, че сега сме на финала на 4-тата вълна. „ Имаме потенциал да поемаме по-голям брой пациенти. Най-вероятно при разрастване на петата вълна ще имаме по-голям брой инфектирани, да се надяваме, че тежките случаи ще са по-малко “, разяснява той. И добави, че ни чака бърза, стръмно покачваща се вълна на Омикрон.

„ Неваксинираните би трябвало да знаят, че е допустимо да не можем да им помогнем поради липса тук-там. Ще мине тази пандемия и антиваксърските позиции ще наподобяват като изказванието, че Земята е плоска. Българските политици антиваксъри и русофили не видяха ли, че в Русия има наложителна имунизация? Това е двоен стандарт и двуличие, практическо ликвидиране “, акцентира медикът. И посъветва родителите да имунизират децата си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР