По думите му в Лице в лице по bTV разкритията

...
По думите му в Лице в лице по bTV разкритията
Коментари Харесай

Политолози: Кой ще плати най-високата цена от конструкцията ГЕРБ-ПП-ДБ?

По думите му в " Лице в лице " по bTV разкритията на основния прокурор Иван Гешев и оповестената управническа настройка не са свързани. Главният прокурор предприемал тези обезверени дейности, с цел да си избави кожата.

„ Съгласен съм, че всичко наподобява прекомерно елементарно и нежно, с цел да е естествено. Най-малка цена от такова ръководство ще платят ГЕРБ. ГЕРБ и Движение за права и свободи направиха това за сметка на Гешев и той не е удовлетворен. Демократична България също ще платят цена. Най-тежка цена ще платят Политическа партия, тъй като нямат партийни структури “, разгласи политологът Първан Симеонов.

„ Демократичната общественост ще легитимира неприятните. Партиите нямат огромен избор, те осъзнават, че би трябвало да се направи нещо за България. Демократична България осъзнаха, че това е шансът да прокарат правосъдната си промяна “, сподели той.

„ Виждаме едно мощно политическо въздействие в правосъдната система, от което би трябвало да се отървем. Да забележим това по какъв начин ще се случи и на каква цена “, сподели от своя страна правният специалист от Института за пазарна стопанска система Иван Брегов.

„ Кога и с какъв мандат ще се случи? Идват локалните избори, а на софиянци им е писнало от неприятно ръководство. Напоследък обаче има една тишина по тематиката “, пита се той.

„ Може да са се договорили “, отговори му Симеонов.

Стефанов уточни, че Политическа партия са се докарали до ситуацията на ГЕРБ, при което никой не желае да ръководи с тях отпреди година.

„ Днес господин Гешев отвори кухнята и нещата са страшни. Ако сработи такова ръководство, ще наподобява прекомерно евроатлантическо и Костадинов ще завоюва. Отваря се ниша за консервативно говорене. Ще се образува нова политическа нища на здравия разсъдък. Конструкцията ГЕРБ-ПП-ДБ може да сработи, само че силата против Борисов си стои. Желанието за смяна ще потърси нов политически отдушник “, предвижда Първан Симеонов.

Според Брегов Гешев, Сарафов и Тодоров имат накъде да отстъпват. По думите му евентуално ще им се предложи да освободят управителните си постова, да им се намерят други постове, а те да бъдат добре обезпечени “, счита специалист от Института за пазарна стопанска система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР