По думите му цената на хляба няма да падне, защото

...
По думите му цената на хляба няма да падне, защото
Коментари Харесай

Биков: Цените не скочиха заради войната, цените започнаха да скачат още миналото лято заради тока

По думите му цената на хляба няма да падне, тъй като когато се свлаят налозите за някого то е за бизнеса, а не за потребителите
„ Цените не скочиха поради войната, цените почнаха да скачат още предишното лято поради тока, а България е производител на ток “,  съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„ Тези антикризисни ограничения ги обмислят от 17 май, ние сме в ценови потрес от 7-8 месеца и трябваше да има анонс, че ще има всеобщ митинг на разнообразни сектори, работодатели, превоз и така нататък, с цел да могат да седнат и да стартират да мислят за антикризисни ограничения “, разяснява Биков.

По думите му дотук няма нито една прогноза на финансовия министър Асен Василев, която да се е сбъднала, визирайки прогнозата за инфлацията в страната.

„ Такъв вид държание води единствено до неустановеност и до липса на каквато и да било предвидимост “, добави Биков.

Той съобщи още, че цените са скочили поради високата цена на тока.

„ Ние предложихме едно доста просто решение. Свръхпечалбите да отидат за обезщетения на бизнеса, което да спре растежа на всички останали цени. Първо два месеца бавеха това решение, по-късно го отхвърлиха и най-после започнаха едни частични обезщетения, само че към този момент в миг, в който цените към този момент бяха скочили “, изясни Тома Биков.

„ Ще видите, че цената на хляба няма да падне. Когато сваляш налози за някого, ти ги сваляш за бизнеса, а не за потребителите. Те биха могли да бъдат подпомагани по различен метод и то тези от тях, които се нуждаят “, изясни той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР