По думите му целта е тази възможност да се даде

...
По думите му целта е тази възможност да се даде
Коментари Харесай

МОН обмисля втора дата за НВО в 7 клас за ученици, пропуснали изпита заради болест

По думите му задачата е тази опция да се даде още от тази образователна година, като датата ще е най-вероятно през месец септември. Предстои да се детайлизират изискванията и документите, които учениците ще би трябвало да дават.

" Идеята ни е тези деца, които се явяват на спомагателната дата, да се състезават единствено за незаетите места от постоянния план-прием ", сподели проф. Цоков.

Той разясни, че те ще могат да влязат в надлежно учебно заведение единствено в случай че съумеят да доближат бала, с който учениците са одобрявани по време на постоянните класирания.

" При форсмажорни обстановки, както бяха наводненията през тази година, ще се издава заповед за осъществяване на изпита след 7. клас на друга дата ", сподели още министър Галин Цоков.

Той заяви, че критериите за оценка на есето за държавния зрелостен изпит и преразказа на националното външно оценяване ще бъдат обществено оповестени.

" Целта е всички родители и възпитаници да знаят по какви критерии работят оценителите, с цел да повишим и доверието в този развой ", изясни проф. Цоков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР