По думите му трябва да се прави разделение между начин

...
По думите му трябва да се прави разделение между начин
Коментари Харесай

Министър Николов: Има риск за доставките от „Газпром“, към момента няма преустановяване

По думите му би трябвало да се прави разделяне сред метод на заплащане, опция за заплащане и предпочитание за заплащане.

„ Първата съществена причина да се разяснява тази тематика е дали има изобщо предпочитание за доставка и риск от спирането ѝ. След това са методът и опцията за разплащане “, разяснява Николов.

Към момента не се следи понижаване на налягането или усложнения в доставките на природен газ, посочи той.

Александър Николов съобщи, че не следва да се чакат фрапантни покачвания на цените на природния газ.

„ Добрата вест за България е, че електрическата енергия напълно се създава от български компании. Да, съществува дълготраен и средносрочен риск от повишение на инфлацията, само че шокови промени не се чакат “, съобщи енергийният министър.

„ Ръководството на „ Булгаргаз “ първо изследва всички вероятни сюжети за различни доставки, защото несигурността е много висока “, добави енергийният министър.

„ Разгледали сме детайлно всички различни горива, които могат да заменят при нужда естествени газ изключително в топлофикационните сдружения. Ръководството на „ Булгаргаз “ е разговаряло с всички евентуални сътрудници по отношение на различни трасета както за стандартна доставка на природен газ, по този начин и за полутечен “, изясни Александър Николов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР