По думите му това е добре известно на всички участници

...
По думите му това е добре известно на всички участници
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Нидерландия едностранно въведе ново изискване за Шенген

По думите му това е добре известно на всички участници в Шенгенското пространство, в това число на държавните управления на Нидерландия и Австрия. 

 

България се наложи да води с Австрия и Холандия не действителни договаряния, а разнопосочен разговор. Правителството на Нидерландия разгласи в техния парламент, че е направило политическа връзка сред разширението на Шенген и осъществяването на върховенството на закона – т.е. едностранно е въвело ново условие. 

 

Първо ще изчакаме съвещанието на Европейския Съвет на 15 и 16 декември – какво решение би могло да бъде взето по въпроса. Всякакви изказвания на този стадий биха били преждевременни. Възможни са разнообразни разновидности, успяхме да избегнем най-неприятния, добави Донев. 

 

Премиерът посочи и свършеното от служебното държавно управление след встъпването му в длъжжност. 

 

Независимо от безспорния факт, че критериите за присъединение към Шенген са изпълнени, бяха осъществени две инспекции, проведени от Европейска комисия с присъединяване на заинтригувани държави-членки. На 14 октомври 2022 година имаше задача с европейско съдействие, шенгенска и визова организационна система.

 

Екипът, който е правил инспекцията, е от 12 държави-членки и петима специалисти от Европейска комисия. Те регистрират, че от 2011 година България е положила нужните старания. През ноември имаше втора аудиенция, която да проври визите, отбраната на данните и правосъдното съдействие. Заключенията гласят, че България продължава да покрива нужните критерии, означи Донев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР