По думите му то е било направено демонстративно и без

...
По думите му то е било направено демонстративно и без
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Сещам се за още хора, които може да последват съдбата на Алексей Петров

По думите му то е било направено демонстративно и без никакво терзание от причинителите. Алексей Петров е тясно обвързван с настоящите политически процеси, акцентира Демерджиев и напомни, че повече от 5 години в България " никой не си позволяваше да прави такива закононарушения ". 

 

" Когато създаваш такива земетресения в системата за сигурност, не може да не очакваш, че страната ще отслабне, респективно бранш " Сигурност " ще отслабне. Това са разумни последствия ", уточни някогашният началник на Министерство на вътрешните работи.

 

Той изрази мнение, че убийството на Петров е въпрос на национална сигурност.

 

" Има още хора, за които се тормозя, че може да последват неговата орис. Аз се сещам най-малко за няколко индивида, които са в сходна обстановка - по-малко от пръстите на едната ръка ", сподели Демерджиев.

 

По следния метод той разяснява кадровите промени в Министерство на вътрешните работи:

 

" Много е рисково да се пипат службите с заявления. Нека някой съответно да уточни от кое място черпи тези данните и дано да изложи претекстове. Нормално е да се вършат смени, само че когато те са ясно стимулирани. За 10 месеца аз и моят екип сменихме 4 регионални шефове, в този момент са заменени повече от половината единствено за 2 месеца. Това са хора, които са назначавани от Бойко Рашков. 

 

Новият министър има право да прави тези смени, само че когато сменяш повече от половината шефове, би трябвало да се мотивираш ясно, тъй като всяко едно такова деяние е явен сигнал както към обществото, по този начин и към Министерство на вътрешните работи. Тези хора се изправят против извънредно тежка престъпност и в случай че те нямат увереността, че единствено в резултат на качествата и резултатите им могат да бъдат заменени, доста мъчно може да се чака от тях дейно противопоставяне на престъпността. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР