По думите му тези програми включват помощи за развитието, сигурността

...
По думите му тези програми включват помощи за развитието, сигурността
Коментари Харесай

Американските помощи за повече от 100 милиона долара за Нигер са временно преустановени

По думите му тези стратегии включват помощи за развиването, сигурността и правоохранителната активност.

 

Общо " стотици милиони долари " американски помощи за Нигер са изложени на риск, в случай че хунтата не възвърне на власт определеното държавно управление, сподели още Милър, написа Българска телеграфна агенция.

 

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати посочи, че сред 5 и 7 август американски представители са се свързвали със сваления президент на Нигер Мохамед Базум и външнополитическото ведомство " поддържа контакти с водачите на други страни в района ", отбелязва ТАСС.

 

Лидерите на хунтата, която извърши прелом в Нигер преди десетина дни, затвориха въздушното пространство на страната до второ разпореждане, базирайки се на опасност от военна интервенция от прилежащи страни.

 

Групата на западноафриканските страни ЕКОВАС по-рано предизвести, че може да употребява мощ, в случай че президентът Мохамед Базум не бъде възобновен на поста си до 23:00 ч. по Гринуич в неделя.

 

Базум беше арестуван на 26 юли, а по-късно военачалник Абдурахман Тчиани - пълководец на президентската армия, се прогласи за нов водач.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР