По думите му тези мерки ще доведат до траен и

...
По думите му тези мерки ще доведат до траен и
Коментари Харесай

И служебният кабинет внася в НС мерки за овладяване на цените на горивата

По думите му тези ограничения ще доведат до дълготраен и нескончаем спад в цените на горивото. 

 

“Става дума за изземане на свръхпечалбите освен на производителите на електричество, само че и на горива. Това касае и " Лукойл ", уточни Стоянов.

 

Коментарът на икономическия министър идва часове, откакто стана ясно, че и от ГЕРБ са подготвени с ограничения против по-високите цени на горивата. Според Стоянов обаче те са неработещи.

 

" Запознати сме с тази концепция. Тя би донесла по-скоро доходи за европейския бюджет, тъй като употребява принадлежности, които не пълнят бюджета на България. Мислим, че сме намерили по-доброто решение и се надявам партиите да го поддържат ", уточни Стоянов.

По думите му упованията са инфлацията след септември да тръгне надолу. Стоянов означи, че цените на енергийните запаси у нас са овладени. 

 

" Мерките във връзка с електричеството да продължат до края на 2023 година - това е еднопосочната позиция на служебното държавно управление. Ситуацията е много изчистена по какъв начин да се работи. Като министър на стопанската система държа предприятията да бъдат конкурентоспособни, а не просто по този начин да им оказваме помощ, задачата е стопанската система да пораства и да дава работни места ", съобщи още министърът на стопанската система.

 

По думите на Никола Стоянов " в ръцете на депутатите е решението " докога ще продължи помощта от 25 стотинки на литър гориво ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР