По думите му след управлението на Борисов там персонални промени

...
По думите му след управлението на Борисов там персонални промени
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Ще поставим пред партньорите въпроса за смяната на шефовете на спецслужби

По думите му след ръководството на Борисов там лични промени са били нужни, само че не е било удачно това да се прави от служебно държавно управление. " Предупредих още тогава, че не трябваше да се назначават новите хора като титуляри, тъй като има риск да се получи напрежение с бъдещето постоянно държавно управление ", сподели Атанасов. Той отхвърли да разяснява сега кои от ръководителите на спецслужби са за промяна.

Едни от първите кадрови промени, които служебното държавно управление на Стефан Янев направи, като пое властта през май, беше да смени шефовете на Държавна организация Национална сигурност и Държавна организация разузнаване. Освен това при разпределението на секторите, които се следят от министър-председателя и вицепремиерите, остави под собствен контрол активността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните организации " Разузнаване ", " Национална сигурност " и " Технически интервенции ".

Попитан дали " Демократична България " би приела Бойко Рашков да остане министър на вътрешните работи, а служебният министър председател Стефан Янев да поеме защитата, Атанасов сподели, че те имат своите качества, само че откакто вероятно бъдат препоръчани публично, тогава ще е ясна и позицията на групировката.

Той повтори, че по гледище на " Демократична България " " Продължаваме промяната " ще подпише съдружното съглашение с всяка партия по настрана. " Документът е с еднакъв текст, само че е значимо да се подпише с всяка партия ", разясни той.

" Докато всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано ", по този начин Атанасов отговори на въпрос кои министерства се оферират на " Демократична България ". Той въпреки всичко разясни, че да момента това са министерствата на правораздаването, електронното ръководство и на околната среда и водите.

" Не бива да се позволява партийна феодализация на обособените браншове, държавното управление би трябвало да работи като обединен механизъм ", повтори тезата си от през вчерашния ден съпредседателят на " Демократична България ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР