По думите му се обмислят различни варианти и дискусиите продължават. Домбровскис

...
По думите му се обмислят различни варианти и дискусиите продължават.
Домбровскис
Коментари Харесай

Замразените руски активи може да се използват като гаранция за кредити за Украйна

По думите му се обмислят разнообразни разновидности и полемиките не престават.

Домбровскис изрази вяра, че Европейски Съюз, където са по-голямата част от замразените активи, ще утвърди обособена мярка на европейско равнище.

Британският външен министър Дейвид Камерън прикани към " креативен " способи за потребление на замразените съветски активи за финансиране на защитата на Украйна, съобщи Франс прес.

По-рано Камерън означи опцията да бъдат издадени облигации, които да се подсигуряват със замразените съветски активи. 

" Всички физически лица, фондове, които решат да придобият такива финансови принадлежности, ще бъдат първите претенденти, които, със съществени последствия за вероятностите на тяхната интернационална активност. " Това сподели в четвъртък говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова.

Изявленията бяха направени на фона на засилващите се апели в Съединени американски щати и Европа за основаване на фонд за Украйна, за който да се употребяват милиарди долари от съветските активи, замразени на Запад след нахлуването в Украйна през 2022 година.

Според ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел лихвите по замразените в Европейски Съюз активи на стойност към 200 милиарда евро да вземем за пример възлизат на сред 2,5 и 3 милиарда евро годишно.

Повечето от тези активи се държат от " Юроклиър " (Euroclear) - интернационална организация за битка с прането на пари, основана в Белгия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР