По думите му процедурата за присъединяване на Украйна към НАТО

...
По думите му процедурата за присъединяване на Украйна към НАТО
Коментари Харесай

Подоляк: Ужасените от контраофанзивата руснаци отговориха асиметрично, взривявайки Каховската ВЕЦ

По думите му процедурата за присъединение на Украйна към НАТО ще отнеме от 3 до 8 месеца

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на украинския президент съобщи в изявление за РБК-Украйна, че " ужасените от контраофанзивата на украинците руснаци дадоха отговор асиметрично – като взривиха Каховската Водноелектрическа централа и провокираха една от най-големите породени от индивида произшествия напоследък ". 

Според Михайло Подоляк повода за вялата реакция на случилото се било нежеланието на света даже през втората година от войната да назова бялото бяло, а черното – черно. И надлежно да се фиксира статута на Русия като терористична страна със съответните последици. 

Присъединяването на Украйна към НАТО е допустимо едвам след края на военните дейности, като процедурата би трябвало да бъде оптимално съкратена и да отнеме от 3 до 8 месеца в ускорени темпове, разяснява Подоляк.

" Ще има избран интервал от време, преди да преминем от де факто страна от НАТО към де юре страна от НАТО. Това ще отнеме три месеца, шест, може би осем. <...> След края [на военните действия] - явен календарен проект, там няма нереален ПДЧ (План за деяние за членство), а съответен проект по отношение на присъединението в границите на шест месеца, или още някакъв брой месеци, към НАТО ", сподели той.

Подоляк съобщи, че за времето на процедурата по присъединение Киев чака да получи гаранции за сигурност, които допускат, че " всички останали страни ще вземат участие в отбраната на Украйна ", което включва и доставка на оръжие. " Като част от гаранциите за сигурност автоматизирано би трябвало да бъдат предоставени оръжия, в това число...[изтребители] Ф-16 или [тактически ракетни системи] АТАСМS ", сподели той.

Що се отнася до Русия, Подоляк е още по-категоричен - процесът на разрушение на империята е необратим. И скоро я чака безпорядък, който в последна сметка ще завърши с връщане към 1991 година с относителна демократизация и коренно понижаване на ролята на Русия в света. Следователно каквито и да било договаряния с Руската федерация на този стадий просто са изключени. И макар обстоятелството, че Украйна я чакат още доста тествания, битката би трябвало да продължи. “И тук може да стане единствено по този начин: едната страна печели, другата губи. Тук няма приблизително състояние. Средно състояние за Украйна би означавало, че сме изгубили “, сподели Подоляк. 

Той също по този начин насочи рецензии към западните съдружници на Украйна поради сложното напредване на единадесетият пакет от наказания против Москва, осведоми Българска телеграфна агенция. 

„ И съгласно източници на авторитетни западни медии зад това стоят същите тези французи и германци, тъй като имат стопански системи, тъй като се опасяват, че това по някакъв метод ще навреди на техните компании на международните пазари. Така че се оказва, че даже през втората година от войната, след всички десетки хиляди, милиони хубави думи за Украйна като народна власт, за битката за полезности, парите към момента значат повече за доста от нашите другари ", сподели още Подоляк.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР