По думите му нивото на политиците ни е такова, че

...
По думите му нивото на политиците ни е такова, че
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Получаваме огромни субсидии от ЕС, но властта не ги изразходва по предназначение

По думите му равнището на политиците ни е такова, че решенията им не са на база справедливи разбори за положението на бранша.

 

България от десетки години внася говеждо месо, а имаме голям капацитет в свиневъдството и птицевъдството. Държавата е абдикирала, трябваше да даде по-добро субсидиране за производството на месо. Европейска комисия ни дава пари за субсидиране на земеделието и в това време няма хора, които да създадат стратегиите, с цел да се подтиква потреблението на месо у нас, разяснява Дикме.

 

Бившият аграрни министър предвижда, че цените на агнешкото и яйцата ще доближат своя пик към Великден, само че по-късно ще настъпи " фрапантно понижение ", изключително при млечните артикули.

 

Относно концепцията за въвеждане на таван на надценките Мехмед Дикме акцентира, че " не е работа на страната да лимитира цените ".

 

Държавата би трябвало да подтиква производството, да основава конкурентна среда и да следи да няма картели. Не е нейна работа да поставя таван на надценките в изискванията на пазарна стопанска система, съобщи той.

 

В умозаключение Дикме изрази недоумението си за какво продължаваме да внасяме пшеница от Украйна, в случай че хамбарите ни са претъпкани със зърно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР