По думите му на вчерашната енергийна комисия опозицията е искала

...
По думите му на вчерашната енергийна комисия опозицията е искала
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Спекулация е твърдението, че КЕВР ще повиши цените с няколко десетки процента

По думите му на вчерашната енергийна комисия опозицията е желала да сътвори безпорядък, като направи вест от заявките, които електроразпределителните сдружения или компаниите подават към КЕВР за угаждане на техните потребности. Заявленията са едно, а друго е последна цена, сподели Стойнев.

" КЕВР към момента е колегиален орган, към момента не се е събрал и не е определил крайната цена. Така че да се спекулира с настояванията е недопустимо. Исканията надвишават в пъти действителните стойности. Не би трябвало да се прави нечиста сделка, изключително в този момент ", сподели Стойнев.

Независимата КЕВР е единственият орган, който дефинира крайната цена. Нито министърът, нито министерствата могат да въздействат по някакъв метод на тази комисия.

Категоричен е, че няма мотиви за суматоха. Говорим за една нечиста сделка, която трябваше да бъде разсеяна, уточни той.

Стойнев разяснява антиинфлационните ограничения, като сподели, че е евентуално да бъде признато понижаване на Данък добавена стойност от 20 на 9% на природния газ за крайните консуматори, които го употребяват за битови потребности. Намалява се Данък добавена стойност за парно и за топла вода, освобождава се акцизът на електрическата енергия, природния газ и метана, както и ред други ограничения, които целят да подкрепят българските жители.

Припомни, че бизнесът продължава да се възползва от мярката за отплата на високата цена на електрическата енергия. Освен това, в случай че този месец има по-голямо нарастване на природния газ, той ще бъде напълно обезщетен на равнището, когато бе преустановен договорът с " Газпром ".

Стойнев е безапелационен, че бизнесът би трябвало да поеме ангажимент, когато получава толкоз доста дотации, такава огромна помощ от страната, да не подвига и крайните цени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР