По думите му мъжът, който се е грижил за кучетата,

...
По думите му мъжът, който се е грижил за кучетата,
Коментари Харесай

Има задържан за смъртта на 39-годишната жена, разкъсана от кучета в Долна Оряховица

По думите му мъжът, който се е грижил за кучетата, е задържан.

" Аз съм идвал и съм предупреждавал притежателя на парцела, който го няма сега, а различен човек е живеел в къщата. Именно той е арестуван ", добави Байчев. 

Смъртта на жената, която е работила като санитарка в болничното заведение в Горна Оряховица и се е прибирала от нощна промяна, е породена от кучета, отглеждани в съседски парцел. Сигналът за откритото безжизнено тяло е изпратен през вчерашния ден към 8 часа на телефон 112 от съседи. То е открито на черен път в покрайнините на града, като при първичния оглед са установени следи от разкъсни рани, породени от животни. Според незабавните медици най-вероятно гибелта е настъпила след остра кръвозагуба от раздрана централна артерия.

 

" Разбирам гнева на хората, аз също съм ядосан и тъжен от случилото се. Ние, кметовете на обитаемоте места, нямаме пълномощията да се оправим с този проблем. Ще предизвиквам в околните дни среща с кмета на общината, и в случай че се наложи, с министерства, с природозащитни организации, с цел да може казусът да бъде решен коренно ", добави Йордан Байчев. 

Градоначалникът уточни, че е получавал сигнали, че по улиците излизат кучета, които не се отглеждат, както би трябвало. " Правил съм остри забележки на притежателите, след което животните биват прибирани. При инспекции не съм ги виждал, само че по-късно очевидно отново са ги изпускали. Ние разполагаме единствено с този инструмент - да вършим забележки ", уточни още той.

Байчев посочи, че ще опитат да оказват помощ на фамилията на жертвата. Мирослава оставя 15-годишен наследник. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР