По думите му либерализацията на пазара не може да бъде

...
По думите му либерализацията на пазара не може да бъде
Коментари Харесай

От 1 юли ще плащаме с 5-6 лева по-високи сметки за ток

По думите му либерализацията на пазара не може да бъде анулирана, тъй като сме закъснели с нея 10 години. „ Няма кой да стои и да ни чака. Ако я отменим, ни чака наказателна процедура ”, предизвести той. 

 

Куюмджиев посочи, че цената на пазара на ток ще е друга в обособените райони на страната. „ Ако на 1 юли цената на свободния пазар е по-висока от тази на контролирания, ще се получи дупка в приходите на ЕРП-тата, която някой би трябвало да запуши. По закон компенсациите би трябвало да дойдат от Фонд „ Сигурност на електроенергийната система ”, сподели някогашният зам.-енергиен министър.

Недостигът в този Фонд е, че той се зарежда от документи за въглероден двуокис, които ни се поставят като страна. Другият метод, по който се получават пари, е таксата „ отговорност към обществото ”. Тази година цената на квотите падна, производството на ток също се понижи, а Фондът има обвързване за доста заплащания, изясни енергийният специалист.

 

По думите му, в случай че на 1 юли при либерализацията на цената на тока е по-висока, отнякъде би трябвало да се откри отплата за електроразпределителните сдружения. „ Тогава правителството би трябвало да реши още по-голямо повишение на цените на тока ”, сподели Куюмджиев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР