По думите му хората са забравили за вируса и не

...
По думите му хората са забравили за вируса и не
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: В 4 области у нас преобладава Делта вариантът

По думите му хората са не запомнили за вируса и не се приказва за имунизация. „ Провежда се една невидима имунизационна акция. Трябва да се изясни на хората умерено, че би трябвало да се ваксинират, това е най-важното сега, тъй като 25 сложени ваксини значат 1 избавен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, тъй като децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се ваксинират. Колкото повече ваксини сложим, толкоз по-подготвени ще бъдем “, счита професорът.

Той разяснява и изявлението на Кацаров, че неверната тактика за имунизиране е лишила живота на 10 000 души.

„ Първо, аз не съм член на щаба по имунизирането, по тази причина ще приказвам като самостоятелен специалист, доктор и жител. Не е почтено доктор да приказва по този начин за лекари и тъкмо тази цифра кой му я сподели? Защо не 11 000 или 9000? Това основава съмнение и след това се чудим за какво хората не се имунизират. Ако 2020 година пролетта не бяха ограниченията и имахме по 5000 инфектирани, знаете ли какво щеше да стане със системата на опазването на здравето? Лекарите нямаха маски и ръкавици. Нормалните хора оцениха това, което направихме тогава”, безапелационен бе проф. Тодор Кантарджиев.

„ Първата компания, която предложи подготвена ваксина, беше AstraZeneca. За страдание, видяхте какво стана в идващите месеци. Голяма част от нещата бяха пресилени в медиите. Сега господин Кацаров ще има опция да подарява и продава ваксини. Мисля, че това трябваше да стане още преди два месеца, вместо да се занимава с други по-несъществени неща”, захапа той служебният министър.

Специалистът открои и кои са главните признаци при Делта разновидността на COVID-19.

„ Най-често инфектираните имат хрема и болки в гърлото. Ако имате сходни признаци, останете вкъщи и си направете бърз тест”, сподели още професорът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР