По думите му е достатъчно да се видят данните на

...
По думите му е достатъчно да се видят данните на
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Няма алтернатива на ваксинацията срещу коронавирус в момента

По думите му е задоволително да се видят данните на уеб страницата на Европейския център за надзор на болесттите, които са оповестени на наличен език, с цел да се види позитивният резултат от имунизацията против ковид.

„ Досега не е имало 100-процентово сполучлива ваксина, с доста дребни изключения, тъй като постоянно има някакъв дребен % хора, които не съумяват да образуват имунитет след имунизация “, разяснява Момеков.

Що се отнася до имунизацията на децата, фармацевтът означи, че сега текат изследвания на съотношението изгода – риск, тъй като в тази възрастова група от време на време се появяват затруднения и като цяло коронавирусната зараза не се прекара толкоз тежко, само че на този стадий данните за изгодите са позитивни.

„ В момента има лъчи вяра, ЕМА преглежда документите на няколко медикамента против ковид. Това са моноклонални антитела “, сподели Момеков.

Фармацевтът означи, че в листата с лекарства против ковид у нас участват доста кортикостероиди, само че те не са за домашно лекуване, а за пациенти в лечебни заведения, които се нуждаят от кислородна терапия.

„ Можем да погледнем статистиката за „ свръхсмъртност “, можем да погледнем по данните на Национален статистически институт какво се е случило през този скръбен интервал спрямо пет години обратно и ще забележим, че тежестта на тази пандемия в България е доста огромна “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР