По думите му, доказателствата сочат, че полицаят е използвал служебното

...
По думите му, доказателствата сочат, че полицаят е използвал служебното
Коментари Харесай

МВР-синдикалист: Полицаят, който застреля крадец в София, е действал в рамките на закона

По думите му, доказателствата сочат, че служителят на реда е употребявал служебното си оръжие. Досъдебно произвеждане би трябвало да потвърди дали в тази ситуация става дума за неизбежна защита, превишаване на рамките на неизбежна защита, професионална несъобразителност или възможен предумисъл на ликвидиране.

 

" В този случай - официално или не, законът е спазен. Ако имаме вяра в това, което приказваме, т.е. че желаеме да снижим равнищата на битовата и стандартната престъпност, работата в рамките и на границата на закона, не би трябвало да се разяснява. В края на краищата съществуването на оръжие в атрибутите, които употребява служителя на реда, не е декорация - не е декорация нито в Европа, нито в Съединени американски щати. В целия свят не ми е известно полиция, която да не употребява оръжие ", сподели Кузманов.

 

Според него, в този случай не се избърза с обвинявания към въпросния служител на реда от страна на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи - нещо, което е " принцип да се анатемоса сътрудника още преди да е явен случая ".

 

" В този смисъл се дава късмет на правото. В Министерство на вътрешните работи има една доста мощна авторепресия, която е ориентирана към сътрудниците. При нас правилото е отговорен до доказване на противното. То освен във връзка с работата ни с лица, направили закононарушения, а в самата система този принцип съществува. Извършват се и дисциплинарни инспекции при всевъзможен тип нарушавания и на всички места водещото е, че сътрудника е отговорен още преди да стартира инспекцията ", разясни Илия Кузманов.

Той счита, че правилото в правото - почтен до доказване на противното, би трябвало да важи за всички, в това число и за чиновниците на реда. По думите му обаче, няма почит към чиновниците на реда, няма почит и към страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР