По думите му България в момента има мекост“ в позицията

...
По думите му България в момента има мекост“ в позицията
Коментари Харесай

Георг Георгиев определи действията на външно министерство като мудни след провокацията на Русия

По думите му България сега има „ мекота “ в позицията във връзка с значими дипломатически тематики
Позицията на България, обвързвана с диалозите НАТО - Русия е много неразбираема и объркана, разяснява по Българска национална телевизия някогашният зам.-външен министър Георг Георгиев от ГЕРБ.

„ Такава провокация от страна на Руската федерация може да се счете за интервенция в нашето ръководство. Ние би трябвало да се откажем от метода, по който до момента сме членували в НАТО. Може да изискат такова нещо и от страна на Европейския съюз “, сподели той. По думите му се е забавила реакцията на България.

„ Ние в сходни обстановки, действахме в границите на един час, с цел да излезем с позиция “, възмути се Георгиев. Той разкритикува и работата на министъра на външните работи сега.

„ Министърът на външните работи, за жалост го споделям, ние я видяхме един единствен път на нейната клетва в Народното събрание, досега аз не съм чул коментар от нея “.

Той дефинира дейностите на външното ни министерство като бавни и подсети, че България е страна членка на НАТО и пази външните граници на Европейския съюз.

Според него би трябвало да бъде получено и увещание от северноатлантическия пакт, че стои зад нас като страна членка.

„ Аз не знам какви са позициите на министър-председателя във връзка с съществени тематики като участието ни в НАТО, Република Северна Македония и други ", изясни Георгиев.

По думите му България сега има „ мекота “ в позицията във връзка с значими дипломатически тематики. Той разяснява и последното посещаване на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония.

„ Самият съвещателен съвет удостовери позициите ни по повод РСМ, по тази причина не мисля, какво повече е постигнало посещаване на премиера в Скопие “, разяснява Георгиев.

Той счита, че има и недостиг на информация във връзка с българските претенции, които ние сме предявили към Скопие.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР